14 Haziran 2012 Perşembe

Sol Bilişim'i RSS'den de takip edebilirsiniz!

Birçok ziyaretçimizin bildiğini tahmin ettiğimiz, fakat yine de Twitter'ın ortadan kaldırdığı bir alışkanlığı hatırlatmak istedik.

"Takip etme" eylemi Twitter'dan önce RSS denen icatla yapılıyordu, aslında hala da yapılıyor ve yapılması sıkı okuyuculara büyük zaman kazandırıyor. Örneğin biz Sol Bilişim'i hazırlarken RSS beslemelerini (feedlerini) yoğun bir şekilde kullanıyoruz.

Sistem şöyle işliyor; Öncelikle tercih ettiğiniz RSS okuyucusuna takip etmek istediğiniz RSS beslemesinin adresini giriyorsunuz. Daha sonra RSS okuyucunuz periyodik aralıklarla takip etmek istediğiniz sitede yeni bir yazı olup olmadığına bakıp size bir liste olarak sunuyor. Bu şekilde hem gözünüzden herhangi bir yazı kaçmıyor hem hangisini okuyup hangisini okumadığınızı biliyorsunuz hem de yeni haberler hemen karşınıza çıkıyor.

Bizim önerdiğimiz RSS okuyucusu Google Reader. Hem kullanımı kolay, hem her yerden erişebiliyorsunuz, hem de mevcut Google Hesabınızla hemen kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Google kullanmak istemiyorsanız şu adresten bilinen RSS okuyucularının listesine ulaşabilirsiniz.

Peki, bizi nasıl takip edeceksiniz? Eğer Google Reader kullanıyorsanız aşağıdaki linke tıklamanız yeterli.


Sol Bilişim'i Takip Etmek İçin Tıklayın!

Diğer RSS okuyucular için ise RSS beslememizin adresine ihtiyacınız olacak:

http://feeds.feedburner.com/SolBilisim

Yukarıdaki adresi kullanarak bizi takip etmeye başlayabilirsiniz.

Bizi takip ederseniz seviniriz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder